O nas
Główna
Planujemy
Galeria
Księga gości
Stowarzyszenie
Linki
Kontakt

Czapla w Radio Gdańsk 28.08.2010
2010.09.01 07:31

Logo Radio GdańskWiele wody upłynęło w Nilu i Limpopo od powrotu członków wyprawy afrykańskiej, ale zapraszamy do wysłuchania Czapli w Radio Gdańsk, gdzie brylował 28.08.2010.

Poszukiwane grile
2010.08.25 10:47

Poszukiwane są dwa grille składane, które "zaginęłY" po majówce. Ktokolwiek ma informacje o aktualnym miejscu pobytu proszony jest o kontakt  cecha charakterystyczna - zapakowany w zieloną, papierową teczkę.
Liw podsumowanie
2010.08.24 16:16

Krótkie podsumowanie wycieczki w cyfrach, oraz mapka już są dostępne   na naszej stronie
Więcej informacji...

• Rajd Nocny (pieszy)

• Szlak turystyczny Muru Berlińskiego

• Liw - podsumowanie

• Liw - turniej rycerski

• Maraton pieszy 2010

06.09.2010 21:42
Maraton pieszy 2...

Jak wam idzie zapisywanie się na maraton? bo na liście zarejestrowan...
aron

01.09.2010 13:15
Powrót do domu...

Wody w Nilu, Limpopo i Wiśle płyną, a blog Czapli uciął się, jakoś tak be...
Czytelnicz-ka

01.09.2010 12:35
Rajd Nocny (pies...

wstępnie się piszę. Jak trening to trening :)...
Hela

Zapraszamy do galerii

Aby być na bieżąco,
podaj swój
adres e-mail.
czytaj więcej...

Dodaj e-mail
Usuń e-mail

Nasz sponsor

TSklep rowerowy TRYBIK

Crosso

Signal Iduna

Nasi patroni

Rower, turystyka, maratony, sprzęt

Turystyka rowerowa, magazyn ludzi aktywnych - Rowertour

e-Globtroter.pl

Twój portal o Afryce

Jeśli podoba Ci się ta strona, zagłosuj na nas.
Klikając w obrazek poniżej.
TopLista - Wyprawy Rowerowe
rowery top lista

kolarstwo

Start / Forum / Wątek

pomysł na sobotę

Wysłane przez aron 

pomysł na sobotę
27 sty 2010 - 10:09:29
Administrator
a w zasadzie dwa pomysły na sobotę lub niedzielę.

1) pierwszy to wycieczka na termy. Są takowe w Mszczonowie. ze względów komunikacyjnych, pewnie musiałaby to być wycieczka samochodowa.
godzina na termach kosztuje 13 zeta.
więc jakbyśmy wybrali się na 2 godzinki + dojazd to koło 15-16 bylibyśmy z powrotem w domach.
dla kierowców byłaby to wycieczka "na trzeźwo" ale też nie wiem czy dla reszty też nie. czy wolno tam pić piwko w basenie smiling smiley

2) drugi to ognisko smiling smiley pojechać za miasto do lasu. przespacerować się po ośnieżonym lesie, a następnie z zabranego w plecakach drewna zrobić małe ognisko i upitrasić kiełbaski czy cokolwiek innego. i wrócić. czyli wycieczka na jakieś 5-6 godzin z dojazdami, czyli z 3 godziny na chłodzie.

Re: pomysł na sobotę
27 sty 2010 - 10:25:53
Termy brzmią nieźle, ognisko też, ale o innej porze roku albo w innej strefie klimatycznej. Nie wiem, czy będę miał w week-end samochód, ale gdyby nie udało się zorganizować transportu samochodami, to da się dojechać autobusem, z Zachodniego odjeżdżają mnie-więcej co godzinę. Można też oczywiście jechać do Mszczonowa na rowerach.

27 sty 2010 - 10:33:07
Administrator
Wykpiłeś obydwa pomysły czy tylko ognisko?
Bo moim zdaniem termy są najfajniejsze zimą, kiedy siedzisz w basenie a naokoło śnieg smiling smiley trzeba by tylko piwko jakoś przemycić. Albo winko w plastikowej butelce.

27 sty 2010 - 10:57:45
Administrator
Odpowiem na pytania o termin.
w najbliższą sobotę lub niedzielę.
i raczej realizujemy jedną z opcji, a którą to właśnie jest przedmiotem do przedyskutowania

27 sty 2010 - 11:05:18
Tylko na ognisko, a nawet też nie do końca wykpiłem, bo w ubiegłym roku na Twoich urodzinach było nawet fajnie, tylko że ja mogę iść na ognisko jak jest -5 a nie -20. Ale może innym się pomysł spodoba, jest też pole dla rozwinięcia idei ogniska, np. dwudniowy rajd pieszy po puszczy ze spaniem we własnoręcznie wygrzebanych w śniegu jamkach, z ogrzewaniem się przy ognisku.

Nie wiem, czy uda się coś przemycić do term, zresztą picie w gorącej wodzie do niczego dobrego nie prowadzi, strzelisz piwko i jesteś ululany, a przynajmniej powieki ci się zaczynają kleić i najchętniej byś się gdzieś położył. Co innego po termach, można przeprowadzić eksplorację mszczonowskiej bazy wyszynkowo-gastronomicznej.

27 sty 2010 - 11:35:10
Administrator
Od jutra ma być popsucie pogody i temperatury mają być bliżej -5° niż -20°

27 sty 2010 - 12:33:41
Ja z przyjemnością przejde sie po lesie. Zima taka, ze szkoda ją przegapić.

27 sty 2010 - 18:25:26
dobra, jeśli o mnie chodzi to ognisko w lesie jeszcze ujdzie ale baseny to może na wiosnę smiling smileybardziej mi odpowiada niedziela a tak w sumie t wszystko jedno byleby zbiórka nie o 8 rano tylko tak bliżej 12 smiling smileypozdrawiam

28 sty 2010 - 08:03:58
witam,

Jestem za lasem, za niedzielą, krótko i na temat bo jestem w lesie ze wszystkim winking smiley eh..

Aga

28 sty 2010 - 09:30:12
My z Kasią w ten week-end na baseny nie damy rady, ale podejrzewam, że w przyszły się wybierzemy. Nie wiedziałem, że w pobliżu Warszawy są takie fajne rzeczy. Nie taka ta Polska jednak tragiczna.

J.

28 sty 2010 - 10:05:40
Administrator
Można chyba uznać, że większość osób wypowiadających się wybrała ognisko. Oraz że osoby te preferują bardziej niedzielę.

W związku z tym zarezerwujcie sobie wolną niedzielę od godzin przedpołudniowych do 15-16, a ja dzisiaj, lub jutro podam więcej szczegółów.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować